>

Erasmus +

Erasmus +

Erasmus+ je najveći program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta koji ti nudi mogućnost upoznavanja novih kultura i stjecanja znanja s vršnjacima iz stranih zemalja. Poseban je naglasak na uključivanju mladih osoba u međunarodne aktivnosti – studiranje, volontiranje, razmjene mladih, obavljanje stručne prakse, u svrhu proširivanja i stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija na profesionalnoj i na osobnoj razini.

Razmjene mladih

Razmjene mladih sjajna su prilika za razmjenu znanja i iskustva, učenje od vršnjaka na neformalan način, druženje s mladima iz različitih zemalja i stjecanje prijateljstava. Karakteristika programa je da pruža besplatnu hranu i smještaj tijekom razmjene mladih, a putni troškovi su pokriveni do unaprijed definiranih iznosa. Saznaj više

Europske snage solidarnosti

Europske snage solidarnost (ESS) pružaju ti jedinstvenu priliku boravka u nekoj drugoj zemlji i aktivnog sudjelovanja u rješavanju izazova lokalne zajednice, a sve u svrhu izgradnje solidarnog društva. ESS je izvrsna prilika za mlade koji žele stjecati znanja i iskustva u nekoj od europskih zemalja i pri tome pomagati drugima. Program nudi besplatnu hranu i smještaj, džeparac i pokriva putne troškove do unaprijed definiranih iznosa. Saznaj više.