>

15.01.2020

Poveži se s prirodom i otkrij sve čari organskog vrtlarenja

Poveži se s prirodom i otkrij sve čari organskog vrtlarenja

Ako volite prirodu, raditi rukama i ako želite promovirati zdrav način života pridružite nam se u vrtu na razmjeni mladih pod nazivom Youth Gardeners.

Ukupno 28 mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina, iz Hrvatske, Grčke, Portugala i Španjolske će tijekom projekta razmijeniti iskustva i znanja o vrtlarstvu, uzgoju povrća i začinskog bolja te zajedničkim snagama doprinijeti izgradnji javnih vrtova i krovnih vrtova za potrebe zajednice.

Projekt Youth Gardeners uključuje dvije razmjene mladih.

Prva razmjena mladih održati će se na otoku Ižu, u Velom Ižu od 12. do 18. svibnja 2020. god. Smještaj je osiguran u apartmanima. Važno je znati da na otoku Ižu nema vodovoda te da je kišnica glavni izvor vode za potrebe kućanstva. Zbog toga je potrebno odgovorno ponašanje prema vodnim resursima.Druga razmjena mladih održati će se na kanarskom otočju u gradu Las Palmas u studenom 2020. god. Točan datum održavanja razmjene mladih će biti komuniciran na vrijeme. Smještaj je osiguran u hostelu AtlasUdruga Prizma traži troje sudionika iz Hrvatske. Pri odabiru sudionika prednost imaju članovi i volonteri udruge Prizme te mladi s područja Zadarske županije, a ako ste osoba s manje mogućnosti, pružit ćemo vam posebnu podršku.

Važno! Obavezno je sudjelovanje na obje razmjene mladih. Odabrani sudionici će trebati aktivno sudjelovati u pripremi aktivnosti razmjena te će imati domaću zadaću između dvije razmjene mladih.

Više informacija o projektu pronađite u priloženom dokumentu Youth Gardeners - Infopack.

Share with friends