>

25.08.2021

Opraštamo se od prvog Ciklop Film Fest-a

Opraštamo se od prvog Ciklop Film Fest-a


Sa subotom 21. kolovoza 2021. završen je prvi filmski festival mladih u Benkovcu, Ciklop Film Fest.

Nakon pet večeri odlične zabave i ugodne atmosfere, Benkovačka publika sa velikim pljeskom oprostila od mladih autora. 


Petodnevni filmski festival mladih pružio je priliku mladim filmskim autorima iz cijele Hrvatske podijeliti svoju ljubav prema filmu.


Tijekom festivala Benkovačka publika je imala priliku pogledati ukupno 44 filma pristigla iz raznih dijelova Hrvatske, a za odabir glavnih nagrada bili su zaduženi naš žiri i publika.


Nagradu Dragi kamen za najbolji film po odabiru žirija i kupon u vrijednosti 1.000,00 HRK za jedan komplet ulaznica za filmski festival koji se održava u Hrvatskoj po vlastitom izboru i smještaj odnio je eksperimentalni dokumentarni film Žal, mlade autorice Mare Prpić. Više o filmu pročitajte ovdje.Nagradu Dragi kamen za najbolji film po odabiru publike te kupon u vrijednosti 500,00 HRK za dva kompleta ulaznica za filmski festival koji se održava u Hrvatskoj po vlastitom izboru odnio je film mladog autora Marina Prpića, Ljubav na prvi pogled. Više o filmu pročitajte ovdje.


Tijekom festivala mladi s područja Grada Benkovca su imali priliku sudjelovati na besplatnim filmskim radionicama na kojima su učili više o svijetu filma, o snimanju filmova, kritičkom gledanju i vrednovanju filmova i promišljanju o filmovima kroz filmski jezik.


Naravno, u organizaciji filmskog festivala mladih su marljivo sudjelovali i volonteri kojima ovim putem od srca zahvaljujemo. 


 Ako ste nekim slučajem propustili ljetni filmski festival, u okviru  projekta Generator kulture Benkovac planiran je i zimsko izdanje filmskog festivala mladih koji će se održati krajem 2021. godine. Tako da još ima prilike da nas posjetite :)


Ako ste zainteresirani saznati više o aktivnostima u organizaciji Udruge Prizma zapratite nas na Facebook-u, a ako vas zanima što se još “kuha” u Benkovcu pratite nas na https://www.facebook.com/generatorkulturehttps://generatorkulture.eu/Share with friends