>

31.01.2020

Održana početna konferencija projekta

Održana početna konferencija projekta

U Gradskoj knjižnici Benkovac okupilo se preko 30 osoba na početnoj konferenciji projekta Generator kulture Benkovac na kojoj su predstavljene projektne aktivnosti, cilj i očekivani rezultati.

Silvestar Petrov, predsjednik Udruge Prizma i voditelj projekta započeo je konferenciju kratkim uvodom u kojem je izložio iskustvo Udruge u provedbi lokalnih i međunarodnih kreativnih projekata, te naznačio da je ključ aktivnog sudjelovanja mladih u društvu pružanje podrške i osiguravanje platforme putem koje će mladi surađivati u kreiranju i provedbi kulturnih i društvenih sadržaja.

Nadalje su predstavljene aktivnosti, očekivani rezultati i i cilj projekta koji prenosimo u cijelosti:

Cilj projekta je poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete mladih na području Grada Benkovca razvojem kreativnosti  u području filmske i vizualne umjetnosti, kontinuiranim informiranjem i edukacijama potaknuti volontiranje i samozapošljivost mladih, te generirati kulturni sadržaj iskustvenim učenjem i participativnim metodama.


V.d. pročelnika Mile Marić, prof., iz upravnog odjela za gospodarstvo, društvene i komunalne djelatnosti Grada Benkovca predstavio je aktivnosti koje se provode u Gradu Benkovcu te iznio mogućnosti za suradnju s gradom u vidu prostornih mogućnosti i lokacija za provedbu Filmskog festivala mladih, a potom edukacija i radionica za mlade iz Benkovca.


Na konferenciji su bili prisutni i učenici Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca koji su zajedno s profesoricom iznijeli iskustvo provedbe međunarodnih projekata i iskazali interes za suradnju i sudjelovanje na projektnim aktivnostima, a članovi udruge Vlajter Ego iz Benkovca, udruge ŠUM iz Šibenika te iz Turističke zajednice Ravni Kotar doprinijeli su raspravi i podijelili ideje o načinu na koji mogu doprinijeti provedbi projektnih aktivnosti.


Nakon kratke rasprave o mogućnostima suradnje sudionici konferencije su se u ležernom i neformalnom okruženju nastavili umrežavati uz prigodni domjenak.


Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.

Share with friends