>
Edukacija Zanimljivosti

24.05.2022

Benkovac je dobio novi film

Benkovac je dobio novi film

Od 16. do 20. svibnja 2022. godine u Gradskoj knjižnici Benkovac održale su se filmske radionice. Pod mentorstvom Vladimira Mikete, zadarskog redatelja, producenta i snimatelja s preko 15 godina iskustva u filmskoj produkciji naši mladi polaznici s područja Grada Benkovca napisali su scenarij po kojem su kasnije snimili kratki film. Filmske radionice trajale su pet dana.

Prvi dan sudionici su imali priliku naučiti o vrstama kamera, na koji način kamera funkcionira, te o ulogama u filmskom setu, te su kroz praktični rad pisanja scenarija se upoznali sa osnovama scenarija. 

Drugi dan filmskih radionica su imali priliku naučiti više o kadrovima i svjetlu. Kroz praktični rad su razvijali storyboard. 

Treći dan su se upoznali s opremom za snimanje te detaljima snimanja.

Četvrti dan filmskih radionica sudionici su imali priliku snimati kadrove, podijelili su uloge i snimili scenarij kojega su razvijali prethodnih dana. Peti dan polaznici su učili osnovne elemente montaže, birali kadrove, učili više o efektima i tonu u filmu. 


Dobre atmosfere te mnogo učenja nije nedostajalo niti ovoga puta, a ako i vas zanima film pridružite nam se ovo ljeto na sljedećim filmskim radionicama. 


Film će pred publikom prvi put biti prikazan na sljedećem filmskom festivalu mladih Ciklop Film Fest.

Share with friends